Wat is Toneelgroep HAAG?

Op 1 mei 1964 ontstond toneelvereniging H.A.A.G. (Haags Amateur Amusement Gezelschap), door ingewijden op vrolijke avondjes ook wel het "Haags Amateur Alcohol Gezelschap" genoemd. Ondanks het feit dat wij onze hobby zeer serieus nemen, vinden we dat er ook ruimte moet zijn voor gezelligheid.

De coup

Na zo'n 7 jaar kluchten te hebben gespeeld vonden de spelers het tijd worden voor een wat serieuzer en artistiek hoger toneelspel. Daar het toenmalige bestuur niets voelde voor een verbetering van kwaliteit wat stukkeuze betrof, werd er door de jongere leden een coup gepleegd op dit bestuur! Deze coup bleek zo geslaagd en succesvol dat deze nog steeds model staat als een onmisbaar voorbeeld bij staatsgrepen in enge landen, maar dit terzijde...

Een andere naam

Met een geheel nieuw en jonger bestuur ging men op 28 december 1971 verder onder de huidige naam "Toneelgroep HAAG" (zonder de puntjes dus!). Dat het geen verkeerde beslissing is geweest blijkt wel uit de verscheidene prijzen die wij, zowel persoonlijk als per groep, in de loop der jaren hebben behaald.

En nu dan?

Wij zijn een vereniging die zeer gevarieerd is qua leeftijd, beroep en geslacht, maar toch hebben we tesamen één ding gemeen, namelijk onze liefde voor toneel en ons "cluppie"... We zijn een vlotte en vriendelijke groep waar je je (als je ervoor openstaat) heel snel thuis voelt.
Workshop
Om nog beter (ja NOG beter!) te kunnen leren spelen organiseren we sinds kort workshops voor onze leden. Met hulp van een professionele docent gaan we dan lekker met z'n allen proberen het allerbeste uit onszelf te halen...
Weekendje weg
1x per jaar gaan we gezellig met z'n allen een weekend de hort op. Aangezien dit ieder jaar wordt georganiseerd door iemand anders van de club weten we nooit wat we precies gaan doen. Maar dat het gezellig (en vermoeiend) wordt is altijd zeker!